Weerwolven

IP » play.wodehnetwerk.nl

Weerwolven

In deze minigame is het de bedoeling dat jij samen met je soort genoten overblijft aan het einde van het spel! Hoe doe je dat? Als burger is het de bedoeling dat jij alle Weerolven eruit stemt in de stem ronde en zo alleen met de burgers overblijft.

Als weerwolf is het de bedoeling dat jij alle burgers verslind in de nacht. Je kan het slim of juist aggresief spelen. De keuze is geheel aan jou.

Spelverloop: (Burgemeester kiezen), Nacht, Dag, Stemronde, enz.

Actie

Als het nacht word is het de bedoeling dat jij je gelijk mute in de desbetrefende discord call. Het is dan ook niet toegestaan dat jij praat in de minecraft chat. Als jij de rol: (Alpha, Béta of Omega) Weerwolf, Heks, Ziener, Bescherm Engel, Sheriff, Dokter, Wachter of Cupido bent kan jij een actie uitvoeren. Dat doe je door op de anvil te klikken die op meerdere plekken in je huis staat. Als je daar opklikt krijg je een menu. In dat menu kan jij kiezen wat en op wie jij je actie gaat uitvoeren. Als jij Cupido bent is het de bedoeling dat jij in de eerste nacht jou actie uitvoert om zo de geliefde te kiezen.

Rollen

Uitleg

Weerwolf

De taak van deze wolven is om elke nacht te stemmen wie er verslonden zal worden. De weerwolven MOETEN het allemaal met elkaar eens zijn wie die nacht het slachtoffer wordt. Zijn ze het niet eens, dan zal er niemand aangevallen worden door de weerwolven die nacht.

Burger

De burgers hebben geen speciale gaven. Het enige wat deze spelers kunnen doen is proberen door de dag erachter te komen of iedereen wel is wie zij zeggen dat ze zijn.

Heks

De heks heeft twee toverdrankjes. Een hiervan is een levenselixir, en de ander is een vergif. De heks mag 1
van deze 2 drankjes per nacht gebruiken om, of een speler te redden als deze aangevallen wordt, of het vergif te gebruiken om een speler naar keuze te laten sterven.

Ziener

Elke nacht kan de Ziener(es) van 1 persoon per nacht de rol zien. Probeer mensen die niet bij de burgers horen er stiekem uit te werken om niet je rol vrij te geven.

Bescherm Engel

De bescherm Engel mag per nacht 1 iemand kiezen die hij/zij beschermt tegen aanvallen. Zodra de speler die deze Engel beschermt aangevallen wordt, zal de bescherm engel zijn/haar 'kogelvrijevest' Verliezen. Wat betekent dat als de Engel een tweede keer iemand beschermt die wordt aangevallen zal sterven in plaats van de persoon die aangevallen is.

Jager

Zodra de jager sterft. Mag hij/zij voordat ze naar het hiernamaals gaan 1 speler naar keuze meenemen de dood in.

Sheriff

Je bent een goede rol die met de andere goede dorpelingen alle slechteriken wil uitschakelen voor het te laat is. Als Sheriff krijg jij de kans om elke nacht van 1 speler te controleren of hij/zij verdacht is.
*LET OP:* Wanneer een speler bij de Wolven hoort krijg je dit te weten. Alle andere dorpelingen en rollen zie jij als “onschuldig”. Gebruik de informatie wijs!

Wachter

Zodra de jager sterft. Mag hij/zij voordat ze naar het hiernamaals gaan 1 speler naar keuze meenemen de dood in.

Dorpsgek

De Dorpsgek is een gestoorde dorpeling die als doel heeft om door de andere dorpelingen opgeofferd te worden. Jij wilt jezelf koste wat kost verdacht maken. Wanneer je in de nacht door een slechterik wordt vermoord gebeurd er niets. Maar wanneer je jezelf
moet opofferen van je mede-dorpelingen is jouw taak volbracht! Jij mag dan een NIET TE STOPPEN AANVAL inzetten en iemand vanuit de dood omleggen.

Kwade dorpeling

Als Kwade Dorpeling heb je een hekel aan één iemand in het dorp. Jouw doel is om deze speler koste wat kost laten omleggen door de andere dorpelingen. Als dit gelukt is of jouw doelwit wordt vermoord door slechteriken in de nacht verander jij in een Dorpsgek.


Cupido

Cupido mag enkel in de eerste nacht twee spelers kiezen die geliefden worden. Cupido mag zichzelf
als 1 van de 2 geliefden kiezen. Zodra een van de twee
geliefden sterft, zal de ander ook sterven uit liefdesverdriet. De geliefden mogen niet tegen elkaar stemmen in de stemrondes.

Geliefde

De 2 spelers die door Cupido gekozen zijn als geliefden. Zodra een van de twee geliefden sterft, zal de ander ook sterven uit liefdesverdriet. De geliefden mogen niet tegen elkaar stemmen in de stemrondes.

Alpha weerwolf

Deze weerwolf is de baas over de Beta, Hij/zij heeft het meeste te zeggen over wie er die nacht dood zal gaan. Natuurlijk maakt deze weerwolf niet zijn eigen
poten vies maar stuurt hij/zij de Beta om de moord te plegen. De Alpha weerwolf zal niet als 'verdacht' gezien worden zodra deze gecheckt wordt door de Sheriff.

Beta weerwolf

De taak van de Beta weerwolf is best wel simpel, deze weerwolf moet samen met zijn soortgenoten stemmen op wie er die nacht aangevallen zal worden. De Beta weerwolf zal ook degene zijn die de aanval pleegt.

Omega weerwolf

De Omega weerwolf heeft een keuze mee te stemmen met de rest, maar mag ook 1 iemand per nacht kiezen die als 'verdacht' word gezien zodra de
Sheriff hem/haar checkt.

Dokter

De Dokter is een belangrijke goede dorpeling die alle slechteriken wilt uitschakelen voor het te laat is. Als Dokter kun jij elke nacht iemand in leven houden. Als je patiënt wordt aangevallen in de nacht kun jij ze weer “healen”. Je kan er ook voor kiezen om eenmalig jezelf in leven te houden.

Burgermeester

De burgemeester wordt aan het begin van het spel gekozen door de spelers. Deze speler is in principe de 'leider' van de groep, zodra de burgemeester sterft zal hij/zij een nieuwe burgemeester aanwijzen die zijn taken overneemt.